Marknadsföring, Sökmotoroptimering, Design & Utveckling

Binero-året som gick och året som kommer

2018_BINERONu är året snart till ända och på Binero kan vi konstatera att 2017 varit ett händelserikt år med mycket positiv utveckling. Vi har alltid som ambition att ligga i teknisk framkant, erbjuda bästa möjliga support och att lyssna på er kunder och era önskemål. Därför känns det extra roligt att kika i backspegeln på vad som faktiskt hände under året och vad vi gjort för att ge just våra befintliga kunder en bättre tjänst!

• Vi har byggt upp en ny supportorganisation, samt både kompetens- och personalmässigt stärkt upp både marknadsavdelningen och våra produkt- och driftteam.
• Vi har bytt infrastruktur för vårt nät, och i samband med det lagt till ytterligare ISP:er och fler är på väg.
• Online Group (som Binero är en del av) har påbörjat bygget av en helt egen serverhall som utan tvekan kommer bli en av Sveriges vassaste – både i prestanda och ur ett miljöhänseende.
• Vi har rullat ut ett helt nytt gränssnitt i kundernas kontrollpanel, läs gärna mer om de nyheterna här.
• Som ett led i vårt fokus på robustare säkerhet har vi infört möjligheten att använda tvåfaktorautentisering, vilket du kan läsa mer om här. På den fronten har vi även förbättrat vårt abusesystem och stärkt upp vårt intrångsskydd.
• Under året har vi lanserat flera nya toppdomäner, vilket mötts med stor entusiasm av er kunder.
• Vi har också gjort en rejäl uppfräschning av vår sitebuilder b’Easy.
Vår Openstackbaserade VPS-plattform har också fått en del viktiga förbättringar, bland annat en ny ”skapa image”-funktion direkt på instansnivå.

Varje månad blir ni fler och fler som läser den här bloggen, vilket givetvis är fantastiskt roligt. Tipsa oss gärna om ämnen ni vill läsa mer om! (Och följ oss i sociala kanaler så missar du garanterat inget av det som händer hos Binero).

2018? Ännu mer av det goda!

Och när vi kollar lite på vår färdplan ser nästa år ännu roligare ut, med flera stora satsningar i startgroparna – eller redan på upploppet.

En sak som flera kunder efterfrågat är möjligheten till SSL genom Let’s Encrypt. Vi har under en tid arbetat på detta, och tro oss – vi har jobbat stenhårt för att lösa det. Som några av er kanske redan känner till via vår kommunikation kring saken i sociala medier eller via direktmeddelanden så har vi under sommaren och hösten lovat att det skulle vara på plats innan året är slut, något vi absolut trodde att vi skulle klara. Det vi arbetar med är alltså en möjlighet för er kunder att få ett antal (beroende på paket) helt automatiserade och managerade SSL-tjänster att fördela mellan era webbplatser utan extra kostnad.

Vi hann nästan i mål, måste vi tyvärr skriva på 2017-sidan. Detta har varit ett högt prioriterat projekt senaste året, och har pågått mer intensivt sedan efter sommaren. I den bästa av världar skulle allt gå att lösa med några snabba knapptryck och en minut senare skulle vi kunna erbjuda alla våra tiotusentals kunder kostnadsfria SSL-tjänster i alla paket, men dessvärre ser vår värld inte riktigt ut så. Det visade sig till och med medföra större tekniska utmaningar än vi hade förväntat oss – både för oss själva, och för våra leverantörer. Vi har som en del i det här projektet byggt om stora delar av vår infrastruktur och migrerat samtliga tjänster till en helt ny lastbalanseringsmiljö (ny hård- och mjukvara med bättre stöd för SNI och SSL-hantering i stort)  samt flyttat och omstrukturerat hela vår yttre nätstruktur. Detta har successivt tagits  i produktion och just nu testkör vi själva mjukvarulösningen och automationen för utfärdande och förnyelse av certifikaten. Allt är helt utvecklat av oss själva, och med en flexibilitet i åtanke om att kunna bygga vidare på det här i framtiden.

Sammanfattningsvis kan vi bara slå fast att vi inte just nu ser några större hinder för att det här projektet, men att det återstår en del utveckling och testning på mjukvarufronten – inte minst lasttester på miljön för att säkerställa en bra leverans av tjänsten. Vi hoppas att ni åtminstone uppskattar att vi försöker vara ärliga med varför det dröjer och ”håller ut” ett litet tag till.

Ett annat viktigt projekt som vi arbetar på är att införa fullt IPv6-stöd för alla våra webbhotellstjänster. Detta har också varit en del i arbetet med nätstruktur och lastbalanserare, och vi hoppas kunna ha det på plats relativt snart. I planerna finns också stöd för postgreSQL och eventuellt även andra tekniker både på databas- och webbserversidan.

2018 kommer också innehålla ett stort fokus på en genomgående uppdatering av våra webbservrar och databasservrar (främst Apache och MySQL) med fokus på bättre prestanda, högre säkerhet och bättre funktionalitet för våra kunder.

Vi har under hösten också tagit vår återförsäljarlösning i bruk. Än så länge främst för våra befintliga återförsäljare, men info kommer om det på webbsidan snart. Är du intresserad av att veta mer redan nu går det utmärkt att maila till oss på support@binero.se. Vi arbetar nu på en ny kickbacklösning för affiliates – med andra ord en möjlighet att tjäna pengar med Binero. Kul, eller hur?

Och i mars (enligt planen) ska vår nya serverhall stå klar för inflyttning. Det kommer utan tvekan hjälpa oss att vässa våra tjänster ytterligare, samtidigt som det ger oss bättre kontroll och våra kunders data en oerhört säker plats på alla sätt. Håll utkik efter mycket spännande läsning om den nya hallen och om hur den byggs!

Så från oss till er: ett härligt gott nytt år! Häng med oss under 2018 och ta del av alla våra finfina nyheter som hjälper dig mot en ännu vassare, enklare och säkrare onlinenärvaro!

 

Den här artikeln är skriven utav Binero och hämtad från: Klicka här för att gå till orginal