Binero först i Sverige med kulturtoppdomäner!

Att det fullkomligt haglat ner så kallade nya toppdomäner (ofta kallat nTLD eller new gTLD) de senaste åren är snarast en underdrift. Borta är dagarna då du bara kunde välja mellan din nationella toppdomän eller någon av de gamla klassikerna .com, .org eller .net. Valfriheten är med andra ord större än någonsin tidigare, vilket är väldigt tydligt när du kikar på vår lista över tillgängliga toppdomäner. Framför allt har de branschspecifika toppdomänerna blivit allt populärare, och vi erbjuder redan idag registrering av domännamn under bland annat .beer, .tech och .golf – kort sagt vet fantasin inte längre några gränser för vilka nya toppdomäner som görs tillgängliga.

Och nu tar vi på Binero nästa steg genom att bli först i Sverige med att kunna erbjuda kulturrelaterade toppdomäner. Efter en tids förhandlingar med både bokförlag och film- och skivbolag är vi mycket stolta och glada över att nu kunna börja agera registry åt ett stort antal toppdomäner som anspelar på svenska kulturklassiker. Under andra halvan av 2019 kommer vi successivt börja erbjuda en uppsjö nya spännande alternativ, men redan den 31 april rivstartar vi med hela 10 toppdomäner med boktema! Ordinarie pris är 159:-/st men fram till den 31 juni kan du köpa dem för bara 29:-/st!

– Kunder har länge efterfrågat den här typen av domäner, både privata kulturälskare och företag. Till exempel är alla förlag och bolag som vi förhandlat fram rättigheterna med, själva intresserade av att skapa anpassade webbplatser om sina kulturproduktioner. Vi på Binero ser stora möjligheter att utöka vårt domänutbud ännu mer i framtiden. Idrottsvärlden är till exempel ett område vi redan börjat sondera möjligheterna kring, säger Joaquin Molino, marknadschef på Binero.

De första tio kulturtoppdomänerna är:

.doktorglas

.kallocain

.utvandrarna

.portugallien

.aniara

.ondskan

.pippi

.beck

.jack 

.miominmio

Beställer gör du på https://www.binero.se/doman från 31 april kl 00.01!

Och som sagt, det här är bara början och ett litet urval av de toppdomäner vi nu fått ensamrätt på.
Håll utkik efter fler lanseringar under året!

Den här artikeln är skriven utav Binero och hämtad från Klicka här för att gå till orginal

Du kanske gillar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More