Digitala Nomad Visum 2021

digitala-nomad-visum

Thailand började redan under 2017 att välkomna digitala nomader med sitt Kolla in våra workation artiklar  digitala nomad visa. Under 2020 såg vi dock en markant ökning av digitala nomad visum runt om i världen till följd av en minskning av turism. I denna artikel har Svenska Nomader samlat alla aktuella digitala nomad visum utanför den Europeiska Unionen. Observer att kostnader för visum gäller för en person. Om du ska resa med familj så har de flesta länder särskilda och ofta fördelaktiga regler när det kommer till bland annat kostnader.

5 januari 2021 – Då vi för tillfället befinner oss i en global pandemi så ber vi er respektera och följa lokala- och UD:s reserestriktioner.

Västindien

Barbados

Först ut var att meddela världen om sitt nya digitala nomad visum under 2020 var Barbados med sitt Kolla in våra workation artiklar . Visumet tillåter digitala nomader att bo i landet upp till 12 månader så länge de har ett fast jobb utanför Barbados och tjänar minst cirka 400 000 kr per år. Visumet kostar cirka 16 000 kr.

Antigua och Barbuda

På Antigua och Barbuda kan du ansöka om Kolla in våra workation artiklar  som beviljar dig att bo på paradisöarna under 2 år. Likt Barbados måste du kunna visa att du tjänar minst cirka 400 000 kr per år och du måste även ha en reseförsäkring som gäller i landet. Ett tips är att använda sig utav Norska SafetyWings digital nomad försäkring. Visumet kostar cirka 12 000 kr.

Caymanöarna

Caymanöarna erbjuder digitala nomader det tvååriga visumet Kolla in våra workation artiklar . Här måste du tjäna minst 800 000 kr per år vilket kan vara svåråtkomligt för en svensk digital nomad då medellönen i Sverige ligger på cirka 35 000 kr i månaden. Du måste även kunna visa upp en reseförsäkring, ett aktuellt brottsregister och ett 6 månaders bankkontoutdrag. Visumet kostar cirka 12 000 kr.

Bermuda

Bermuda tillhandahåller ettårsvisum under deras Kolla in våra workation artiklar . Du behöver bara visa upp att du har en regelbunden inkomst och ett rent straffregister. Bermuda är en av de billigare platserna att ansöka om ett digitalt nomad visum i Västindien, då visumet kostar cirka 2 000 kr.

Afrika och Mellanöstern

Mauritius

Mauritius Kolla in våra workation artiklar tillåter dig att du bo i landet i upp till ett år. Du måste bevisa att du har en anställning eller frilansar utanför Mauritius, har en reseförsäkring och uppvisa kvitto på boende. Det är gratis att ansöka om visumet.

Förenade Arabemiraten

I Dubai kan du ansöka om Kolla in våra workation artiklar a som ger dig möjligheten att bo i Förenade Arabemiraten under ett år. För att få tillgång till visumet måste du bevisa att du tjänar minst cirka 40 000 kr i månaden. Du måste också ha en reseförsäkring som gäller i Förenade Arabemiraten och ett pass som är giltigt i minst 6 månader. Visumet kostar cirka 2 000 kr.

Europa

Georgien

I Augusti meddelade Georgien att även de erbjuder ett ettårigt Kolla in våra workation artiklar . Du måste tjäna minst 16 000 kr i månaden för att kvalificera för visumet och ha en reseförsäkring. Det är gratis att ansöka om visumet.

👉 Intresserad av att göra en workation? Kolla in våra workation artiklar 
👉 Hitta inspiration för längre resor i vår artikel Flyg mer sällan – var borta längre!

 

Inlägget Digitala Nomad Visum 2021 dök först upp på Svenska Nomader.

Du kanske gillar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More