En miljon har gått .ONLINE!

En miljon .online-domänerDe senaste åren har det fullkomligt haglat ner ny toppdomäner, så kallade nTLD:er. Valmöjligheterna är i princip oändliga när du ska hissa upp din domän på nätet. Men, låt oss vara ärliga, det är förstås bara ett fåtal av de nya toppdomänerna som på kort tid fått universell kärlek och ett hela tiden ökat antagande bland webbplatsägare. En av de allra tydligast lysande stjärnorna på domänhimlen är utan tvekan .ONLINE. Sedan toppdomänen lanserades i augusti 2015 har den växt kraftigt och för bara någon dag sedan meddelade Radix, som är registry för .ONLINE, att man nu nått milstolpen en miljon registrerade domäner – en gräns som bara en handfull av de nya toppdomänerna mäktat med att kliva över.

Hanteringen av .ONLINE var inledningsvis ett samarbete mellan Radix, Tucows och Namecheap som vann rätten till .ONLINE i en privat auktion. Men ganska snart var Radix övertygade om att .ONLINE skulle vara en framtida vinnare, och köpte därför Tucows och NameCheaps andel i toppdomänen. Huvudanledningen som fick Radix att tro så hårt på just .ONLINE var att termen ”online” länge varit en populär komponent i domännamn. I december 2017 innehöll nära 900 000 domännamn som är registrerade under .COM, .NET, .ORG, .INFO, .US och .BIZ termen ”online”. Av dessa slutade över 600 000 med ordet ”online”, och bara det senaste året har över 130 000 domännamn som slutar i ordet ”online” registrerats under äldre toppdomäner. Därför var Radix övertygade om det skulle förenkla för enormt många företag att lägga sig direkt under en toppdomän som uttryckte samma sak.

I dag är Radix förstås mer än nöjda med sin satsning och i ett uttalande i samband med att miljongränsen passerades sa Radix VD Sandeep Ramchandani:

– Företag och konsumenter har länge fått nöja sig med att konstruera för långa och ofta inte särskilt minnesvänliga domäner under välbekanta äldre toppdomäner som .COM. Med .ONLINE erbjuds de en möjlighet att få sitt förstahandsval av domännamn utan att behöva kompromissa. Och, endast en miljon .ONLINE-domännamn är upptagna, jämfört med över 135 miljoner .com-domännamn, så det finns gott om tillgänglighet för kunder världen över och vi ser en enorm tillväxt framför oss.

Hos Binero kan du givetvis registrera .ONLINE-domäner. Tack vare vårt nära samarbete med Radix kan vi dessutom erbjuda dem för det makalösa reapriset 39:-/st (ord. pris är 325:-/st). Så, skynda dig att norpa åt dig just din domän! Beställer gör du som vanligt snabbt och smidigt här.

Den här artikeln är skriven utav Binero och hämtad från Klicka här för att gå till orginal

Du kanske gillar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More