FCC anklagas för påhittad DDoS-attack

fcc hittade på ddosDen amerikanska myndigheten FCC (Federal Communications Commission) har minst sagt mött en massiv kritik den här våren, inför och efter beslutet att riva upp de tidigare nätneutralitetsreglerna och därmed öppna för operatörer att erbjuda gräddfiler i näten för de aktörer som är villiga att betala extra för det. Nu står myndigheten mitt i en skitstorm igen. I samband att utredningen kring reglerna skulle skulle starta i maj 2017 slutade nämligen den webbplats där medborgare kunde skicka in kommentarer, frågor och åsikter kring nätneutralitetsfrågan till FCC, att fungera.

Orsaken? En riktad DDoS-attack, enligt FCC. En webbplats som betett sig likadant varje gång många människor försökt kommentera kontroversiella beslut, menar kritikerna. Till saken hör att John Oliver, den kände HBO-programledaren och uttalade förespråkaren för nätneutralitet, precis innan FCC:s sajt gick ner hade ombett miljonpubliken till sin talkshow Last Week Tonight att gå in och protestera mot FCC:s beslut, ett videoklipp som omgående också blev viralt i sociala medier. Och när John Olivers program sedan sändes i repris gick sajten ner ännu en gång.

FCC:s webbplats har som sagt drabbats av samma problem ett antal gånger tidigare i samband med att många människor försökt kommentera beslut. 2014 skedde exakt samma sak – även då efter att John Oliver uppmanat sina tittare att agera. Och även då hävdade FCC att det berodde på en DDoS-attack. Problemet för FCC är att de inte kunnat presentera några som helst bevis för att en DDoS-attack faktiskt ägt rum, och flera säkerhetsföretag menar att de inte heller observerat någon kraftig attack vid den aktuella tidpunkten. Fram tills att FCC kan tala klarspråk och antingen ge bevis på den påstådda attacken, eller bittert erkänna att de aldrig fixade sin sajt efter 2014 så att den skulle klara att stå pall för hög belastning, så får de leva med alla upptänkliga konspirationsteorier. Från att de, i bästa fall, inte ville fixa den för att de ville att den skulle gå ner, till att myndigheten medvetet släckte sajten för att stoppa inflödet av kommentarer.

Den här artikeln är skriven utav Binero och hämtad från Klicka här för att gå till orginal

Du kanske gillar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More