Funderingar på racerbanan

Att spendera en helg på racerbanan har blivit så otroligt mycket bättre. För oss båda! Vilket vi kan tacka husbilslivet för. Som du säkert redan förstått, är Roger en motornörd. Han ser alla Formel 1 lopp och är väldigt förtjust i Alfa Romeo. Då, när vi bodde i lägenhet & hus Roger har haft två banbilar. Alltså bilar han kör med på bana. Han har licens och får alltså köra på racerbanan. Men han tävlar inte. Han har fantastiskt roligt när han kör och tävlar med sig själv hela tiden och utvecklas som förare. Han har haft en dröm i många år att ha en ”lekbil”, som jag kallar det, och det har han nu haft i några år. Och han har varit iväg på träffar med andra motornördar och alfister och haft kul. Jag delar inte riktigt samma motorintresse, men jag kan tycka det är kul att vara med ibland och lära mig mer om hans hobby och framför allt se saker med egna ögon för att kunna förstå när han pratar och bubblar. Och känna doften och höra motorljuden! Fast när vi åkte iväg till racerbanor så var det ju i den bilen han skulle köra med. Så jag hade liksom ingenstans att ta vägen. Och jag tröttnade snabbt. Tycker inte det är roligt en hel helg. Resultatet blev att jag inte åkte med så ofta. Och nu, när vi bor i husbil Jösses vilken skillnad det är nu när vi bor i husbilen. Vi står på banan med husbilen, eller ja, intill banan. Och jag kan därför vara med hela helgen. Jag är med och kollar på bilar och race när det passar mig. Jag kan ta promenader i området, jobba eller läsa. Göra annat helt enkelt. Och ändå ha insikt i Rogers hobby och lära mig mer. Nu har ju Roger sålt sina lekbilar eftersom vi inte är stationerade nära ett garage och inte är hemma denna vintern (vilket är årstiden då han normalt meckar). Men jag är ganska övertygad om att det kommer bli en ny lekbil i framtiden. Fast till dess kan vi ju vara med på bilträffarna och besöka racerbanor hur ofta han vill, och nu hänger jag gärna med då jag alltid har min egen privata sfär att krypa in till när det passar mig. En egen dröm jag har är ju att faktiskt ta licens också, så kanske det också händer i framtiden. Vi får väl se! Även om Roger såklart helst kört när vi är på racerbanan så tycker han det ju är kul att träffa kompisarna och inandas lite gummi och bensin. Ser fram emot att hänga på en Formel 1 bana också framöver! Bilden är från i torsdagskväll. Vi tog då en promenad på banan och Roger berättade om hur man kör för att få bästa varvtider. Riktigt mysigt 🙂 Har försökt leka med kameran lite och ska se om jag kan få till lite bra bilder att dela med mig av efter helgen! /Anna

Inlägget Funderingar på racerbanan dök först upp på Bo i husbil.

Du kanske gillar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More