Hur kommer framtidens kontor att se ut?

framtidens-kontor

Kontor världen runt har stått tomma sedan mars 2020 och många undrar hur Covid-19 kommer att förändra bilden av det traditonella kontoret. Stora teknologiföretag så som Twitter har nyligen gått ut med beskedet att anställda kommer att kunna arbeta på distans – för evigt. Alla företag kommer dock inte att ha samma möjlighet som Twitter. World Economic Forum har förutspått hur det moderna kontoret kan komma att se se ut i framtiden:

1. Ett kontor byggt på artificiell intelligens och virtuell verklighet

Facebook har experimenterat med ett kontor som är byggt på artificiell intelligens och virtuell verklighet. Tanken är att du ska kunna växla mellan verkligheten och virtuell verklighet när du arbetar. Med avatarer ska det kännas lika naturligt att vara i en virtuell värld som på det fysiskt kontor.

2. Det “sociala distansieringskontoret”

En trend de senaste årtionden har varit ett allt krympande kontor med mindre mellanrum bland anställda. Med Covid-19 kommer denna trend att försvinna och många företag kollar på att skapa ett kontorslandskap där men sitter minst 2 meter ifrån varandra. Nya hygienåtgärder kommer även att ta plats så som återvinningsbara skrivbordsmattor och handsprit på varje skrivbord.

kontor-corona

3. Det kontaktlösa kontoret

Många kontor kommer även att investera i ny teknologi som gör det möjligt att slippa röra vid dörrar och man kommer även att kunna styra hissar och kaffemaskiner med sin telefon. Zaha Hadid Architects i Förenad Arab Emiraten ger en glimt av framtiden med deras moderna kontaktlösa design.

framtidens-arbetsliv

4. Mindre kontor med blandade använding

I en artikel från New York Times förutspår man att kontor blir mindre med en ny planlösning. Man tror att många kommer att komma in till kontoret endast 1-2 gånger i veckan, resten av tiden kommer folk att arbeta hemifrån. Kontor kommer därför att användas för att ha viktiga fysiska möten och ha en planlösning som är uppbyggt för flexibelt jobb.

Hur tror ni att framtidens kontor kommer att se ut? 🏢🤖

👉Tegnells råd inför hösten: fortsätt jobba hemifrån
👉Ny undersökning: Distansarbetet fungerar bättre än väntat men kontoret är saknat
👉Vad Covid-19 kan lära oss om tillit på arbetsplatsen

Inlägget Hur kommer framtidens kontor att se ut? dök först upp på Svenska Nomader.

Du kanske gillar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More